Steve Jarand

Workshop Improvisatietheater met maskers door Steve Jarand

ImproWerkt! en What comes next! b.v. organiseren op zaterdag 30 en zondag 31 Maart 2019 in Het Fundament te Rotterdam een workshop "Maskers" met Steve Jarand uit Calgary, Canada. De workshopdagen starten om 10:00 uur en eindigen om 17:00 met een lunchpauze van 13:00 - 14:00 uur.

Het maskerwerk van Steve is gebaseerd op de Trance Mask methode die Keith Johnstone in zijn boek Impro beschrijft. Door middel van spiegels worden de maskers ‘geactiveerd’ en wordt de speler gestimuleerd om bij de eerste impuls te blijven en de spontane reacties die hieruit ontstaan te blijven volgen – in het moment. Maskers kunnen ontroeren, verbazen en onverwacht tot hilarische scenes komen!

Met maskers ervaar je een kant van improvisatie en spontaniteit, die wonderbaarlijk en verrassend is om te ontdekken en te onderzoeken. Er kunnen uit het niets prachtige en pure karakters ontstaan – vaak tot verbazing van de speler zelf. Maskers zijn gaaf en grensverleggend om te doen, mooi om te zien en ook een uitstekende manier om op een andere wijze personages neer te zetten. Als je je improvisatievermogen een nieuwe impuls wilt geven is het werken met maskers een echte aanrader.

Over Steve Jarand

Foto Steve

“Theatre should have risk, and the most wonderful risk of all is when an actor is surprising himself and living in the present moment, like a child on the playground.”

Steve Jarand is autoriteit op het gebied van mask work bij het Loose Moose Theatre in Calgary, Canada. Hij is sinds 1987 verbonden aan Loose Moose en geschoold door improvisatie autoriteit Keith Johnstone, waar hij nog steeds mee samenwerkt.
Meer info over Steve Jarand vind je op http://www.stevejarand.com

Data: Zaterdag 30 en Zondag 31 maart 2019

Locatie: 't Fundament (oefenruimte van Theater ‘ t Kapelletje), V.d. Sluijsstraat 176, 3033 SR Rotterdam. Route op http://theaterkapelletje.nl

Tijden: 10.00 – 17.00 uur

Kosten: € 175,00 (incl 21% BTW)

Inschrijven

Inschrijven

Ja! Ik meld mij aan voor de Workshop Maskers met Steve Jarand op 30/31 maart 2019

NaamWerkAdresPostcodeWoonplaatsTelefoonEmailannuleringsvoorwaarden. Annuleren met volledige restitutie van het workshopbedrag kan tot 30 dagen voor aanvang. Bij annulering tot 14 dagen voor aanvang krijg je 50% van het workshop bedrag retour. Bij annulering na 14 dagen voor aanvang is restitutie niet meer mogelijk.